

بیمه عمر یکی از چیزهایی است که احتمالاً در طول زندگی با آن برخورد داشتهایم، حتی شاید به دو راهی خریدن یا نخریدن آن هم رسیده باشیم. مهمترین نکتهای که باید درباره بیمه عمر بدانیم این است که این بیمه چه مزایایی برای ما دارد و چرا باید آن را داشته باشیم؟ در اینجا قصد داریم با انواع بیمه های عمر آشنا شویم و ببینیم این بیمه را برای چه اهدافی میتوانیم تهیه کنیم و در چه مواقعی میتواند به ما کمک کند.
مطلب مرتبط: با بیمه عمر بیشتر آشنا شویم
بیمه عمر چیست؟
قبل از آشنا شدن با انواع بیمه های عمر بهتر است خود بیمه عمر را بیشتر بشناسیم و ببینیم این بیمه در برابر چه خطرات و ریسکهایی از بیمهگزاران مراقبت میکند.
پوشش اصلی بیمه عمر فوت و بازنشستگی است؛ یعنی این بیمه در صورت فوت بیمهگزار از خانواده و ذینفعان وی پشتیبانی مالی میکند؛ همچنین در زمان بازنشستگی حامی مالی بیمهگزار است. البته این بیمه پوششهای دیگری هم دارد و مواقع بغرنج دیگری هم به کمک بیمهگزار میشتابد.
کارکرد دیگر بیمه عمر این است که پولهای خرد سطح جامعه را جمع کند و موتور مولد اقتصاد باشد. به این صورت که شرکتهای بیمه با حق بیمههای پرداختی بیمهگزاران سرمایهگذاری میکنند و از آن سرمایهگذاری به بیمهگزاران خود سود میدهند. درصد زیادی از این سود متعلق به بیمهگزار است.
مطلب مرتبط: با 7 مورد از فواید بیمه عمر بیشتر آشنا شویم
انواع بیمه های عمر
همانطور که تابهحال شنیدهاید بیمه عمر انواع گوناگونی دارد. کاربرد هر یک از انواع بیمه های عمر میتواند متفاوت باشد اما کاربرد اصلی آن سرمایهگذاری است. انواع بیمه های عمر که شرکتهای مختلف بیمه میتوانند ارائه دهند عبارتند از:
بیمه عمر زمانی
یکی از انواع بیمه های عمر حالت زمانی آن است. این بیمه فقط برای یک مدت زمان مشخصی معتبر است. درصورتیکه در این مدت بیمهگزار فوت کند، شرکت بیمه سرمایه فوت را به ذینفعانی که تعیین کرده است میدهد. درصورتیکه بیمهگزار در این مدت زنده بماند هیچ مبلغی از طرف شرکت بیمه شامل وی یا ذینفعانش نمیشود.
مطلب مرتبط: بیمه عمر زمانی برای زمانی که عمرمان به سر آمده!
بیمه تمام عمر
این نوع از انواع بیمه های عمر برای فوت فرد است و در صورت فوت وی، سرمایه آن به ذینفعانش میرسد. این نوع از بیمه عمر برای دوران بازنشستگی خدماتی ارائه نمیدهد و فقط پوشش فوت را دارد.
مطلب مرتبط: محاسبه آنلاین بیمه عمر؛ قدم به قدم با بیمه عمر آشنا شویم!
بیمه عمر مانده بدهکار
این نوع از انواع بیمه عمر برای کسانی است که وام گرفتهاند و بابت آنها اقساطی پرداخت میکنند. با داشتن این بیمه درصورتیکه بیمهگزار فوت کند درحالیکه همه اقساط خود را نپرداخته است بیمه الباقی اقساط را پرداخت میکند تا وراث بیمهگزار در پرداخت سایر اقساط دچار مشکل نشوند.
تنها پوششی که این بیمه دارد پرداخت اقساط تا مدت مشخص شده در صورت فوت بیمهگزار است. اگر بیمهگزار در طول این مدت فوت نکند هیچ پوشش و مبلغی شامل وی و ذینفعانش نمیشود.
مطلب مرتبط: وام بیمه عمر پاسارگاد؛ بدون ضامن، بدون وثیقه!
بیمه عمر و سرمایهگذاری
مهمترین کاربرد بیمه عمر، سرمایهگذاری یا سپردهگذاری است. همانطور که در ابتدای متن ذکر شد پوشش اصلی بیمه عمر فوت و بازنشستگی است؛ یعنی این بیمه سرمایهگذاری خوبی برای زمانی است که بیمهگزار قادر به ادامه کار نباشد؛ همچنین برای زمانی که بیمهگزار در قید حیات نباشد و نتواند خانواده خود را تأمین کند نیز سرمایهگذاری و پسانداز خوبی محسوب میشود.
این نوع از انواع بیمه عمر دارای اسامی گوناگونی است. کلیت تمام اینها یکی است و فقط مورد بیمه و هدف آنها با یکدیگر فرق دارد. انواع بیمه های عمر و سرمایهگذاری به شرح زیر است:
بیمه عمر برای آتیه فرزندان
این نوع از انواع بیمه های عمر و سرمایهگذاری مختص فرزندانتان است. درصورتیکه فرزندان خود را در سنین پایین بیمه کنید، پس از چندین سال میتوانید فرزندانتان را بازخرید و قرارداد بیمه عمر را فسخ کنید. در این صورت از طرف بیمه مبلغ قابلتوجهی دریافت میکنید که با آن میتوانید برای فرزندانتان خانه بخرید یا برای کسبوکار آنها سرمایهگذاری کنید.
این بیمه میتواند تحت نامهایی از جمله بیمه آتیه نوزادان، کودکان یا نوجوانان هم ارائه شود.
مطلب مرتبط: نگران آینده فرزندتان نباشید با بیمه آتیه فرزندان کارآفرین!
بیمه عمر برای آتیه خانواده
این نوع از انواع بیمه های عمر همانطور که از نامش پیدا است برای تأمین آتیه و آینده خانواده محسوب میشود. این بیمه با توجه به مبلغی که بابت ارزش بازخرید پس از فسخ قرارداد به بیمهگزار ارائه میدهد یا سرمایه فوتی که در صورت فوت وی به ذینفعانش میدهد، خانواده وی را به لحاظ مالی تأمین میکند.
مطلب مرتبط: چه چیزی مهمتر از عمر و آتیه؟!/ بررسی بیمه عمر آتیه
بیمه عمر و بازنشستگی
در مواقع بازنشستگی خود که درآمدتان کم میشود و قادر به ادامه کار نخواهید بود، میتوانید روی این بیمه حساب باز کنید تا شما و خانوادهتان را تأمین کند. پس از اتمام قرارداد بیمه عمر میتوانید ارزش بازخرید خود را یکجا دریافت کنید. بعضی از شرکتهای بیمه امکان پرداخت ارزش بازخرید را بهصورت مستمری و ماهانه برای شما فراهم میکنند.
مطلب مرتبط: بیمه عمر تأمین اجتماعی برای تأمین عمر بازنشستگان
بیمه عمر برای آتیه زنان خانهدار
زنان خانهدار در کشور ما درآمد مشخصی ندارند و تنها راه گذران امور برای آنها مبلغی است که برای خرج روزانه از سرپرست خانواده خود دریافت میکنند. این زنان اگر بتوانند روزانه مبلغ مختصری (2 یا 3 هزار تومان) بابت حق بیمه عمر بپردازد، میتواند طی سالیان جوانی سرمایه خوبی را برای دوران پیری خود ذخیره کنند. همانطور که ملاحظه میکنید این نوع از انواع بیمه های عمر حتی برای افرادی که درآمد خاصی هم ندارند قابل استفاده است.
مطلب مرتبط: زندگی یک ملت با حمایت بیمه زندگی ملت!
بیمه عمر برای تأمین آتیه ازدواج
ازدواج یکی از رویدادهای پرهزینه زندگی جوانان محسوب میشود؛ چهبسا خیلی از افراد به دلیل عدم توانایی در تأمین هزینههای ازدواج از انجام آن صرفنظر کنند. اینجا است که این بیمه که یکی از انواع بیمه های عمر است، میتواند قابل استفاده باشد. میتوان با آیندهنگری از زمان کودکی یا نوجوانی فرزندان خود را بیمه عمر کنیم تا در زمان جوانی بتوانند با ارزش بازخرید این بیمه هزینههای ازدواج خود را تأمین کنند.
مطلب مرتبط: سرمایهگذاری در بیمه عمر؛ حالا میتوانید با خیال راحت بمیرید!
مزایای انواع بیمه های عمر
تا اینجا با اسامی مختلفی آشنا شدیم که هریک نوعی از انواع بیمه های عمر محسوب میشود. در اینجا بد نیست با مزایای انواع بیمه های عمر آشنا شویم و بدانیم داشتن بیمه عمر چه منفعتهایی برای ما دارد. مزایایی که بیمه عمر میتواند داشته باشد عبارت است از:
اخذ وام بدون ضامن و وثیقه
یکی از مزایای بیمه عمر توانایی بیمهگزار در اخذ وام است. بیمهگزار میتواند تا 90% ارزش بازخرید خود را وام بگیرد. این وام به هیچ ضامن یا وثیقهای نیاز ندارد. سود این وام حدود 2-3 درصد است که به سودی که به مبلغ بازخرید بیمه عمر تعلق میگیرد افزوده میشود.
به مبلغی که شما بهصورت ماهانه یا سالانه پرداخت میکنید سودی تعلق میگیرد. این سود شامل یک سود تضمینی و یک سود مشارکت منافع است که در مجموع تحت عنوان یک درصد به بیمهگزار معرفی میشود.
مزیت این وام این است که علاوه بر استفاده از وام، همزمان شما تحت پوششهای بیمه عمرتان هستید و از مزایای آن بهرهمند میشوید.
مطلب مرتبط: وام بیمه عمر پارسیان؛ با کارمزد 4% وام بگیرید!
پوششهای اضافی انواع بیمه های عمر
همانطور که تا اینجا گفته شد پوششهای اصلی بیمه عمر برای فوت و بازنشستگی است. انواع بیمه های عمر میتواند علاوه بر این پوششهای اصلی، پوششهای اضافی هم داشته باشد و بیمهگزار در طول قرارداد خود از خدماتی دیگر هم استفاده کند. بعضی از پوششهای اضافی که بیمه عمر میتواند داشته باشد عبارت است از:
. نقص عضو بر اثر حادثه
. هزینههای پزشکی بر اثر حادثه
. ازکارافتادگی به هر علت
. امراض خاص
. آتشسوزی منزل
مطلب مرتبط: پوششهای بیمه آتشسوزی چیست؟
نکته مهمی که باید درباره بیمه عمر دانست
اگر هدفمان از خرید بیمه عمر فقط سرمایهگذاری است باید از دریافت پوششهای اضافی خودداری کنیم و فقط پوششهای اصلی را در بیمه عمر خود لحاظ کنیم؛ زیرا بابت خدماتی که بیمه عمر بابت پوششهای اضافی ارائه میدهد ارزش بازخرید شما کاهش مییابد.
مطلب مرتبط: خرید بیمه عمر؛ چرا و چگونه؟!
بیمه عمر بخریم یا نه؟
در این مطلب فهمیدیم که بیمه عمر استفادههای متنوعی میتواند داشته باشد که مهمترین آن سرمایهگذاری است. اغلب افراد ماهانه مبلغی را هر چند مختصر و کم میتوانند برای پسانداز و سرمایهگذاری کنار بگذارند؛ چه بهتر که این سرمایهگذاری مطمئن باشد و برای دوران بازنشستگی به کمک ما بیاید. همچنین با داشتن بیمه عمر میتوان آسودهخاطر بود که پس از فوت بیمهگزار خانواده وی دچار مشکلی نخواهند شد و با سرمایه فوت گذران زندگی میکنند.
برای خرید بیمه عمر میتوانید روی مشاوره بیمیتو حساب باز کنید. با استفاده از اپلیکیشن یا وبسایت بیمیتو میتوان شرایط و قیمت بیمههای مختلف را با یکدیگر مقایسه کرد و متناسب با هدف، نیاز و شرایط خود مناسبترین بیمه را انتخاب کرد. بیمیتو امکان خرید بیمه شخص ثالث، بدنه، آتشسوزی، مسافرتی و عمر را فراهم کرده است.
Leave a Reply