

شاید برای شما هم پیشآمده است که بخواهید به یک کشور خارجی سفر کنید و به فکر تهیه یک بیمهنامه مسافرتی افتادهاید؛ اما با توجه به شرکتهای مختلف بیمه مسافرتی (بیمه مسافرتی سامان، بیمه مسافرتی پارسیان و…) و طرحهای مختلف با طول دورههای متفاوت، انتخاب مناسبترین بیمه مسافرتی کمی سخت است. در این مطلب قصد داریم انواع نرخ بیمه مسافرتی خارج از کشور را برای شما شرح دهیم و شما را در انتخاب بهترین بیمه مسافرتی یاری کنیم.
بیمه مسافرتی خارج از کشور چیست؟
بیمه مسافرتی خارج از کشور بیمهگزار را از خطرات احتمالی سفر که شامل انواع بیماریها، مفقود شدن مدارک شناسایی و… میشود، محافظت میکند. داشتن این نوع بیمه برای اخذ ویزا از بعضی کشورها الزامی است.
مواردی که شامل خسارات بیمه میشود، پوششهای بیمه نام دارد. این پوششها برای هر شرکت بیمه، شرایط خاص خود را دارد. بعضی از این پوششها همانند پوششهای بیمه بدنه بهصورت فرانشیزی است.
فرانشیز مقداری از هزینه خسارت است که باید توسط بیمهگزار پرداخت شود و شرکت بیمه الباقی هزینه خسارت را پرداخت میکند. مثلاً اگر هزینه یک خسارت 100 یورو و فرانشیز آن 25 یورو باشد، 25 یورو آن را بیمهگزار و 75 یورو آن را شرکت بیمه پرداخت میکند.
پرداخت بخشی از هزینه درمان پزشکی در بیمه مسافرتی بر عهده بیمهگزار است و به آن فرانشیز میگویند.
عوامل مؤثر بر نرخ بیمه مسافرتی خارج از کشور
عوامل مختلفی وجود دارند که نرخ بیمه مسافرتی خارج از کشور را تحت تأثیر قرار میدهند. این عوامل عبارتند از:
. سن
یکی از این دستهبندیها، سن بیمهگزار است. بسته به سن بیمهگزار، نرخ بیمه مسافرتی خارج از کشور تفاوت دارد. هرچه سن بیمهگزار بالاتر باشد، متناسب با دستهای که در آن قرار میگیرد، حق بیمه بالاتری باید پرداخت کند. دستهبندی سن در اغلب شرکتهای بیمه بهصورت زیر است:
. تا 12 سال
. بین 13تا 65 سال
. بین 66 تا 70 سال
. بین 71 تا 75 سال
. بین 76 تا 80 سال
. بین 81 تا 85 سال (یا بالای 81 سال)
مورد آخر دستهبندی سن برای شرکتهای مختلف متفاوت است. فرقی نمیکند که بیمه سامان مسافرتی بخرید یا پارسیان یا از هر شرکت بیمه دیگری؛ این قانون بین تمام شرکتهای بیمه یکسان است.
با بالا رفتن سن، هزینه خرید بیمه مسافرتی افزایش مییابد.
. مدتزمان سفر
بسته به مدتزمانی که قصد سفر دارید و میخواهید بیمه باشید، نرخ بیمه مسافرتی خارج از کشور شما متغیر است. هرچه مدتزمان بیشتری بخواهید از بیمه مسافرتی خارج از کشور استفاده کنید، حق بیمه بیشتری باید بپردازید. دستهبندی مدتزمان سفر در اکثر شرکتهای بیمه بهصورت زیر است:
. بین 7-1 روز
. بین 15-8 روز
. بین 32-16 روز
. بین 45-32 روز
. بین 62-46 روز
. بین 92-63 روز
. ششماهه
. یکساله
اگر زیاد سفر میکنید خرید بیمه مسافرتی بلندمدت از چندروزه بهصرفهتر است.
سقف تعهد خسارات
یکی دیگر از پارامترهای تأثیرگذار در نرخ بیمه مسافرتی خارج از کشور، سقف تعهد خسارات طرحی است که انتخاب میکنید. سقف تعهد یعنی حداکثر تعهدات مالی که شرکت بیمه در برابر خسارات شما دارد. برای مثالی شرکتی، بیمه مسافرتی شنگن را با دو تعهد هزینههای پزشکی 50 هزار یورو و 30 هزار یورو ارائه میدهد؛ یعنی بیمهگزار در صورت وقوع حادثه تا 50 هزار یورو در طرح اول و تا 30 هزار یورو در طرح دوم (بهجز پرداخت فرانشیز) تحت پوشش بیمه مسافرتی است و الباقی هزینه درمان بیمهگزار به عهده شرکت بیمه نیست.
طرحهای مختلف بیمه مسافرتی با میزان تعهد هزینههای پزشکی شناخته میشوند. برای مثال طرح شنگن 30 هزار یورویی یعنی این طرح در منطقه شنگن تا 30 هزار یورو از هزینههای پزشکی و بستری شدن را پوشش میدهد. سقف تعهد خسارات بین 8 تا 50 هزار یورو است. این سقف تعهد بستگی به منطقه تحت پوشش، هزینه درمان در آنجا، پوششهای طرح انتخابی و… دارد.
معمولاً هزینه درمان به ویژه در اروپا، کانادا و آمریکا بالا است. لذا خرید بیمه مسافرتی با پوشش بیشتر مطمئنتر است.
منطقه تحت پوشش
یکی دیگر از عوامل تعیینکننده نرخ بیمه مسافرتی خارج از کشور، منطقهای است که بیمهگزار قصد مسافرت به آنجا را دارد. این منطقه میتواند فقط شامل یک کشور باشد و میتواند شامل کل کشورهای جهان باشد. دستهبندی مناطق تحت پوشش بیمه مسافرتی خارج از کشور برای شرکتهای مختلف تفاوتهای جزئی دارد. برای مثال دستهبندی بیمه مسافرتی سامان بهصورت زیر است:
. آمریکا و کانادا
. تمام کشورهای جهان بهجز آمریکا و کانادا
. عربستان
. منطقه خاورمیانه، آفریقا
. کشورهای عضو شنگن
. کشورهای حوزه خلیجفارس
. عراق و سوریه
. ترکیه
دستهبندی منطقه تحت پوشش شرکتهای مختلف متفاوت است. درصورتیکه منطقه مورد نظر خود را در یک شرکت بیمه نیافتید حتماً شرکتهای دیگر را نیز بررسی کنید.
شرکتهای ارائهدهنده بیمه مسافرتی خارج از کشور
تمام شرکت های بیمه، خدمات بیمه مسافرتی خارج از کشور را ارائه نمی دهند. بیمه سامان مسافرتی یکی از معروفترین بیمههای مسافرتی است اما شرکتهای دیگری هم مثل پارسیان، پاسارگاد، کارآفرین، رازی و… نیز این بیمه را ارائه میدهند. لذا قبل از قصد کردن درباره خرید باید چک کنید که آیا این شرکت، بیمه مسافرتی ارائه میدهد یا خیر.
ارزانترین و گرانترین نرخ بیمه مسافرتی خارج از کشور
در این بخش قصد داریم یکی از پوششهای بعضی از شرکتهای بیمه را که بیمه مسافرتی خارج از کشور ارائه میدهند، بررسی کنیم تا ببینیم گرانترین و ارزانترین نرخ بیمه مسافرتی خارج از کشور بین این شرکتها در این طرح خاص متعلق به کدام است. بررسی زیر حق بیمه برای کل کشورهای جهان به مدت 7-1 روز با سقف تعهد 50 هزار یورو و برای افراد 65-13 سال است.
طبق اطلاعاتی که در جدول فوق بیان شد؛ ارزانترین بیمه مسافرتی خارج از کشور بین این چند شرکت در این حالت خاص طبق صحبت با کارشناسان شرکت های مختلف، بیمه ملت و گرانترین آن بیمه پاسارگاد است. بهترین بیمه مسافرتی خارج از کشور، الزاماً ارزانترین یا گرانترین آنها نیست. در مطالب آینده بیشتر درباره بهترین بیمه مسافرتی خارج از کشور صحبت خواهیم کرد.
مالیات بر ارزشافزوده در نرخ بیمه مسافرتی خارج از کشور
یکی از عوامل قابلتوجه در نرخ بیمه مسافرتی خارج از کشور که توسط شرکتهای بیمه اعلام میشود، مالیات بر ارزشافزوده است. بعضی شرکتها نرخی که اعلام میکنند، با احتساب و برخی بدون احتساب مالیات بر ارزشافزوده است. این موضوع مخاطب سایت را دچار سردرگمی میکند که قیمتی که در سایت موجود است، مبلغ نهایی قابل پرداخت است یا مبلغی بابت مالیات به آن اضافه میشود.
اپلیکیشن و وبسایت بیمیتو سامانهای برای مقایسه و خرید انواع بیمه است. بیمیتو سامانهای برای مقایسه و خرید آنلاین بیمه شخص ثالث، بیمه بدنه، بیمه آتشسوزی، بیمه مسافرتی و… است.
با استفاده از اپلیکیشن و وبسایت بیمیتو میتوان تمام طرحهای موجود را مشاهده و اقدام به خرید اینترنتی بیمه مسافرتی کرد.
حتماً دقت داشته باشید که قیمت درجشده در سایت با احتساب مالیات بر ارزش افزوده باشد.
کیفیت خدمات بیمه مسافرتی خارج از کشور
یکی از مهمترین فاکتورهای انتخاب بیمه مسافرتی خارج از کشور، کیفیت خدمات حین خسارت و پس از خسارت است. تصور کنید در کشوری خارجی دچار حادثهای شدید و نیاز به عمل جراحی دارید. در این شرایط سرعت عمل پیگیری شرکت بیمه، نحوه ارتباط شرکت بیمه با بیمارستان و… بسیار مهم است. بعضی شرکتهای بیمه با بیمارستانهایی در سراسر دنیا قرارداد دارند و پیگیری پرداخت هزینه خسارت از عهده بیمهگزار خارج است . در بعضی دیگر محاسبه هزینه به عهده بیمهگزار بوده و شرکت بیمه با ارائه فاکتور از بیمهگزار، خسارت را پرداخت میکند.
نحوه پرداخت خسارت شرکتهای بیمه در مورد بیمه مسافرتی متفاوت است. حتماً قبل از سفر از این مورد مطمئن شوید.
با مراجعه به سایت و پیگیری قیمت طرحهای شرکتهای مختلف بیمه، نمیتوان به کیفیت خدمات بیمه مسافرتی خارج از کشور پی برد.
اپلیکیشن و وبسایت بیمیتو بهعنوان سامانه مقایسه و خرید آنلاین بیمه، برای بیمه شخص ثالث، بیمه بدنه، بیمه آتشسوزی، بیمه مسافرتی و… رتبهبندی کیفی قرار داده است. در این حالت با خیال راحت میتوان بیمه مسافرتی را انتخاب کرد که نسبت به کیفیت خدمات آن حین حادثه مطمئن بود.
این رتبهبندیها بر اساس اطلاعات جمعآوریشده توسط بیمیتو و آمارهای اعلامشده توسط بیمه مرکزی است.
طرحها و تخفیفهای دورهای
شرکتهای بیمه ممکن است در شرایط مختلف تخفیفهایی برای نرخ بیمه مسافرتی خارج از کشور در نظر بگیرند یا طرحهایی برای سفرهایی خاص داشته باشند. برای مثال بیمه مسافرتی سامان طرح زیارتی دارد که شامل یک پوشش اضافه بر سایر پوششهای طرحهای عادی است؛ یا تخفیف گروهی برای خرید بیمه مسافرتی در اکثر شرکتهای بیمه وجود دارد.
اطلاع داشتن از این طرحها و تخفیفها به نفع خریدار است. لذا اطلاع داشتن از آنها میتواند هزینهها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. ازآنجاکه سایت بسیاری از شرکتهای بیمه بهروز نیست، کسب اطلاعات از طریق سایت عملاً ممکن نیست.
Leave a Reply